Przepis konkursowy

MAKARON NADZIEWANY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron Lumaconi, 40 szt
Mięso mielone, 40 dkg
pomidory w puszce,
przecier pomidorowy, 3 łyżki
duża cebula, 1 szt
czosnek , 3 ząbki
ser żółty, 20 dkg
bazylia,
sól,
pieprz,
papryka chili,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Mielec)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu.Muszle wyłożyć pojedynczo. Cebule i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oleju dodać mięso. Po usmażeniu przyprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką.Dodać przecier i pomidory z puszki. Sos z puszki wylać do naczynia żaroodpornego i posypać bazylią, ułożyć nafaszerowane mięsem muszle, posypać startym serem. Włożyć do piekarnika 180 st. na 15 minut.
Ciasto czekoladowe z gruszką
Ciasto czekoladowe z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4008
Ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Fantazja Marynarza
Fantazja Marynarza
30 min. 6 łatwy
Głosów: 21
Czekoladowe muffinki
Czekoladowe muffinki
30 min. 8 łatwy
Głosów: 7
Kluski śląskie ze schabowym w bulionetce
Kluski śląskie ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3450
Gyros
Gyros
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 8