Przepis konkursowy

MAKARON NADZIEWANY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron Lumaconi, 40 szt
Mięso mielone, 40 dkg
pomidory w puszce,
przecier pomidorowy, 3 łyżki
duża cebula, 1 szt
czosnek , 3 ząbki
ser żółty, 20 dkg
bazylia,
sól,
pieprz,
papryka chili,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Mielec)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu.Muszle wyłożyć pojedynczo. Cebule i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oleju dodać mięso. Po usmażeniu przyprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką.Dodać przecier i pomidory z puszki. Sos z puszki wylać do naczynia żaroodpornego i posypać bazylią, ułożyć nafaszerowane mięsem muszle, posypać startym serem. Włożyć do piekarnika 180 st. na 15 minut.
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
Makaron z pesto i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Malinowe Muffinki
Malinowe Muffinki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Kieszonki serowe z kurczaka z sosem z karmelizowanych pomarańczy
Kieszonki serowe z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
SZARLOTKA
SZARLOTKA
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 71
Przepyszne placuszki z cukinii
Przepyszne placuszki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Musli z truskawkami
Musli z truskawkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3