Przepis konkursowy

MAKARON ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Szpinak baby Vital Fresh, 1 opakowanie
Makaron, 250 g
Suszone pomidory w oleju, 100 g
Masło klarowane Mleczna dolina, 1 łyżka stołowa
czosnek, 3-4 ząbki
cebula, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Barbara (Warszawa)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować wg przepisu. Na patelnię typu WOK włożyć łyżkę masła, obrane ząbki czosnku zmiażdżyć na roztopiony tłuszcz, dodać posiekaną cebulę, pomidory pokrojone w paski i część zalewy olejowej ze słoika, a potem szpinak. Jak szpinak zmięknie, dodać ugotowany makaron al dente. Podawać gorące! Smacznego!
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116
Tort z bitą śmietaną i serkiem marscarpone
Tort z bitą śmietaną i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Malinowa rozkosz
Malinowa rozkosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 26
Tort chałwowy
Tort chałwowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Delikatny krem z pieczarek z kleksem jogurtowym
Delikatny krem z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 54
SAŁATKA FASOLOWA Z SEREM GORGONZOLA I POMIDORKAMI
SAŁATKA FASOLOWA Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 190