Przepis konkursowy

MALINY NA GORĄCO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
maliny, ok. 15 dag
śmietanka 30%, 300ml
serek mascarpone, 200g
lody waniliowe, 50 ml
biszkopty okrągłe, ok. 10 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Izabela (NOWA RUDA)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Śmietankę 30 % ubić w wysokim naczyniu dodać serek mascarpone mieszać do powstania jednolitej masy. Maliny rozdrobnić widelcem i zagotować z ok. 50 ml śmietanki 30%. Pokruszyć biszkopty ułożyć do pucharków nałożyć powstałą masę z bitej śmietany i serka na pokruszony biszkopty dodać cieple maliny zrobić kolejna taka sama warstwę. Udekorować gałka lodów. Można dodać sos malinowy i posypać kakao.
Sałatka z suszonymi pomidorami, kurczakiem i melonem
Sałatka z suszonymi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 606
Kolorowa sałatka makaronowa
Kolorowa sałatka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Makoron z brokułami i anchovies
Makoron z brokułami i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 23
Malinowa chmurka
Malinowa chmurka
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 4421
Serowa rolada z filetem z kurczaka
Serowa rolada z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 0
Owocowe naleśniki
Owocowe naleśniki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54