Przepis konkursowy

OWOCOWA PAVLOVA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5 sztuk
cukie puder, 300 g
mascarpone, 200 g
śmietanka 36%, 200 g
dowolne owoce, 300 g
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Warszawa)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy białka na sztywno, następnie dodajemy po trochu cukier puder, aż masa będzie błyszcząca i sztywna. Wykładamy masę z białek na papier do pieczenia układając po bokach lekkie ścianki. Pieczemy najpierw w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem przez 30 minut, a następnie przez 90 minut w temperaturze 120 stopni. Gdy beza będzie upieczona odkładamy ją do wystygnięcia. Ubijamy bitą śmietanę z mascarpone i odrobiną cukru pudru i wykładamy do wnętrza bezy. Dekorujemy ulubionymi owocami :)
Najlepsza Pizza
Najlepsza Pizza
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 85
Pizza Niebiańska Uczta
Pizza Niebiańska Uczta
30 min. 4 średni
Głosów: 15
Biszkopt z owocami
Biszkopt z owocami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 43
Makaron Mezzi Rigatoni z kurczakiem, brokułem, cukinią i bakłażanem
Makaron Mezzi Rigatoni...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 14
Pizza królewska dla odchudzających
Pizza królewska dla...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3424
Polędwica z dorsza na warzywnym tagliatelle
Polędwica z dorsza na...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 265