Przepis konkursowy

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SEREM I ZIOŁAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
parówki, 10 szt.
ser, ok. 30 dag.
jajko, 1 szt.
zioła prowansalskie, łyżeczka
sól, według uznania
pieprz , według uznania
papier do pieczenia, 1 arkusz
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Mniów)
(Głosów: 59)


Zostań mistrzem kuchni

Rozłożyć ciasto francuskie, pociąć na paski szerokości ok. 3 cm. Na każdą parówkę położyć wąski plasterek żółtego sera i wszystko owinąć paseczkiem ciasta. Parówki ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać ziołami, posolić i popieprzyć do smaku. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec przez ok. 20 min. w temperaturze 200°C. Parówki idealnie smakują z sosem czosnkowym.
Ryż z kurczakiem
Ryż z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Zapiekane muszle makaronowe Lumaconi ze szpinakiem i serem Patios
Zapiekane muszle...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 39
Pączki z dżemem malinowym i lukrem
Pączki z dżemem...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1916
Zapiekany bakłażan z piersią kurczaka, serem gorgonzola i warzywami duszonymi w białym winie
Zapiekany bakłażan z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 29
Schab pod beszamelem z pieczarkami
Schab pod beszamelem z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 67
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Kurczak w sosie słodko...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3