Przepis konkursowy

PIERŚ Z ROZMARYNEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi kurczaka, 2
cukinia, 1
śmietana, 30%
bulion kostka, 1
pieprz,
sól,
świeży rozmaryn,
makaron,
olej, 2 łyżki
świeża bazylia,
woda, 1 szklanka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Głogów)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Lekko podsmażona pierś odkładamy do miseczki. Do nagrzanej patelni wlewamy szklankę wody i 1 kostkę bulionu. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się bulionu. Składniki gotujemy pod przykryciem do czasu aż cukinia będzie miękka. Dodajemy lekko podsmażoną pierś i gotujemy do 5 min pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy sola , pieprzem wg uznania. (można dodać również przyprawy typu kucharek) na koniec wg intensywności smaku dodajemy rozmaryn. Gotujemy makaron mogą być kokardki, penne, typowy do spaghetti. Dekorujemy świeża bazylia.
Jesienna wariacja orzechowa
Jesienna wariacja...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 195
Biszkopt z owocami
Biszkopt z owocami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 43
Pasta a la Termoli
Pasta a la Termoli
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1536
Babeczki z różową koroną
Babeczki z różową koroną
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 819
PĄCZKI
PĄCZKI
30-60 min. 8 średni
Głosów: 126
Pavlova z owocami
Pavlova z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 130