Przepis konkursowy

PIKANTNA ZUPA KOKOSOWA Z SOCZEWICĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
2 łyżeczki pasty curry,
łyżka oliwy,
1l bulionu,
400ml mleczka kokosowego,
1 szkl. czerwonej soczewicy,
puszka kukurydzy,
150g pieczarek,
100g zielonej fasolki,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Warszawa)
(Głosów: 37)


Zostań mistrzem kuchni

W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy curry i mieszając chwilę smażymy na małym ogniu. Następnie wlewamy bulion, mleko kokosowe i soczewicę. Gotujemy ok 10-15 min, co kilka minut mieszając. Dodajemy pokrojone pieczarki, odsączoną kukurydzę i fasolkę. Gotujemy jeszcze przez 6-8 min.
Domowa Pizza  Włoska
Domowa Pizza Włoska
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Krucho - drożdżowe pierożki z mascarpone i suszonymi pomidorami
Krucho - drożdżowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 14
Muffinki Biedronki- błyskawiczne
Muffinki Biedronki-...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 16
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Pieczona papryka z kaszą
Pieczona papryka z kaszą
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65