Przepis konkursowy

PIZZA JAGLANA - BEZGLUTENOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza jaglana, szklanka
pieczarki, 0,5 kg
pomidory suszone w oleju, 5 szt.
ser żółty, 30 dag
jajko, 1 szt.
sos pomidorowy (opcjonalnie),
sól, pieprz, oregano,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Środa Śląska)
(Głosów: 50)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę przelać wrzątkiem, ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić w plastry i udusić na maśle. Pomidory suszone drobno pokroić. Wymieszać ugotowaną kaszę jaglaną, pieczarki pomidory suszone i surowe jajko. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę i rozprowadzić na grubość ok. 0,5 cm. Polać sosem pomidorowym. Piec w temp. 180° przez 20 minut, następnie na wierzch wyłożyć żółty ser i piec jeszcze 10 minut.
Chrupiący falafel z grillowanym bakłażanem i humusem
Chrupiący falafel z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1933
Tarta z kremem z białej czekolady i truskawkami
Tarta z kremem z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 15
Domowe DROŻDŻÓWY + cafe LATTE
Domowe DROŻDŻÓWY +...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 20
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Pierś w przyprawach na warzywach
Pierś w przyprawach na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 341