Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PIEPRZU I KOLENDRZE Z KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa Kraina Mięsa, 1 szt
ziarna czarnego pieprzu, garść
ziarna kolendry, garść
sól morska, duża szczypta
cebula czerowna, 4 szt
miód, 4 łyżki
masło, 1 łyżeczka
ocet balsamiczny, 1 łyżka
sos sojowy, 1 łyżka
dżem z czarnej porzeczki, 1 łyżka
ostra papryka, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Daria (Gdynia)
(Głosów: 41)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwicę oczyścić z błonek. Pieprz i kolendrę rozgnieść w moździerzu (warto użyć większej ilości i przechowywać mieszankę w słoiczku). Mięso obtoczyć w przygotowanej przyprawie, posypać solą. Ułożyć na grillu. W rondelku rozpuścić masło z miodem, dodać pokrojoną w pióra cebulę, posolić i wymieszać. Dodać sos sojowy, ocet, ostrą paprykę i gotować pod przykryciem kilka do kilkunastu minut, aż cebula zmięknie. Dodać dżem i ewentualnie doprawić solą. Polędwicę grillować do pożądanego stopnia wysmażenia. Podawać z przestudzoną konfiturą.
Sernik Złota Rosa
Sernik Złota Rosa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 730
Babeczki
Babeczki
30 min. 8 średni
Głosów: 38
Odchudzony biszkopt truskawkowy
Odchudzony biszkopt...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2332
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Naleśniki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
Owocowy pucharek
Owocowy pucharek
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203
Razowe naleśniki z warzywami
Razowe naleśniki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 138