Przepis konkursowy

PUSZYSTY OMLET ŚNIADANIOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka , 4 szt.
mąka, 3 łyżki
ser żółty, 3 plastry
szynka maślana Sokołów, 4 plastry
kukurydza, pół puszki
pomidor, 1 szt.
brokuł, 1/2 szt.
sól, pieprz, 1-2 łyżeczki
papryka słodka i ostra, 1 łyżeczka
masło klarowane Mleczna Dolina, 1 łyżka
mleko, 1 szklanka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Patrycja (Ostrów Wielkopolski)
(Głosów: 21)


Zostań mistrzem kuchni

Białka oddzielić od żółtek, następnie ubić na sztywną pianę mikserem. Powoli dodać żółtka, mleko i mąkę. Szynkę i ser pokroić w mniejsze kwadraciki. Pomidora pokroić w plastry/kostkę. Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Wszystkie składniki dodać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać łyżką. Dodać przyprawy. Na patelni rozpuścić masło, wlać masę, chwilę smażyć. Po kilku minutach patelnię włożyć do rozgrzanego piekarnika do 180 °C (nie wkładać jej na środek, tylko wyżej). Piec przez około 10 minut.
Syta pizza
Syta pizza
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2647
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Azjatycka tarta z kurczakiem
Azjatycka tarta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 42
Bezglutenowy tort czekoladowo-bananowy
Bezglutenowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Omlet z miodowym kremem
Omlet z miodowym kremem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4656
Zupa szpinakowa oraz czipsy z szynki prosciutto i paluszki serowe
Zupa szpinakowa oraz...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14