Przepis konkursowy

SAŁATKA INDYCZA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
indyk, 300 g
oliwki, 100 g
pomidor, 100g
papryka, 80g
ogórek, 80g
ogórek kiszony, 60g
czosnek, 2 ząbki
jogurt naturalny, 50 g
oliwa z oliwek soleada, 100 g
czerwona cebula, 60 g
ser cheddar, 60 g
zioła prowansalskie, 5 g
sól i pieprz, do smaku
pestki słonecznika, 50 g
pestki dyni, 30 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Marcin (Kraków)
(Głosów: 2832)


Zostań mistrzem kuchni

Sałatka: Indyczka ugrilować/usmażyć/ugotować - wedle uznania. Warzywa oraz ser pokroić w kostkę, wrzucić do miski i zalać oliwą. Pestki słonecznika i dyni uprażyć na patelni i wrzucić do miski. Sos: Czosnek, jogurt, zioła i oliwę - dokładnie wymieszać i polać przygotowaną sałatkę. Smacznego! :)
Bajeczny tęczowy torcik
Bajeczny tęczowy torcik
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1
Tarta z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem
Tarta z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1299
Szarlotka z bitą śmietaną
Szarlotka z bitą śmietaną
30-60 min. 8 średni
Głosów: 86
Pierś z kurczaka po królewsku
Pierś z kurczaka po...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 61
Tort malinowo-śmietanowy
Tort malinowo-śmietanowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3
Zupos-Kremos Paprikos
Zupos-Kremos Paprikos
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 85