Przepis konkursowy

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I SZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Szpinak, 100 g
Pomidorki koktajlowe, 5 szt.
Mozzarella w kulkach, 1 opk.
Prażona mieszanka pestek słonecznika, dyni i orzeszków pini, 10 g
Oliwa z oliwek, 10 ml
Szynka prosciutto,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paweł (Warszawa)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Umyte liście szpinaku ułożyć na talerzu. Plastry szynki pokroić w poprzek i zwinąć w apetyczne rurki. Pomidorki przekroić na pół, poukładać kulki mozzarelli, a następnie całość posypać uprażonymi pestkami. Dzieło zwieńczyć skrapiając sałatkę oliwą z oliwek.
Kieszonki z kurczaka z nadzieniem z sera pleśniowego i pistacji
Kieszonki z kurczaka z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 324
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W LIŚCIACH BOTWINY
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI W...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 17
Owocowe naleśniki
Owocowe naleśniki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Piersi kurczaka zapiekane pod szynką
Piersi kurczaka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 100
Fritatta - czyli pomysł na jajka inaczej
Fritatta - czyli...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4235
Sushi z omletem tamago
Sushi z omletem tamago
30-60 min. 4 średni
Głosów: 62