Przepis konkursowy

SKRZYDEŁKIEM PO ŁAPKACH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
skrzydełka , 1 kg
borowiki świeże, 20 dag
kurki, 10 dag
cebula, 1 sztuka
masło, 2 łyżki
jogurt naturalny typu greckiego, 1 szklanka
sól, do smaku
pieprz, do smaku
zioła prowansalskie, do smaku
oregano, do smaku
tymianek, do smaku
majeranek, do smaku
czosnek, kilka ząbków
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: ILONA (Kaleń Drugi)
(Głosów: 906)


Zostań mistrzem kuchni

Skrzydełka z kurczaka myjemy, a następnie osuszamy. Przekładamy je do miski dodając jogurt naturalny typu greckiego, sól, pieprz, przyprawy. Nacieramy kurczaka tak przygotowaną mieszanką. Następnie miskę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Świeże borowiki po oczyszczeniu i umyciu siekamy, kurki kroimy na pół. Skrzydełka układamy w blaszce wraz z grzybami. Obkładamy je krążkami cebuli, czosnkiem i masłem. Skrzydełka pieczemy przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Czekoladowo - malinowe muffinki z kokosową bitą śmietaną
Czekoladowo - malinowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65
SPETSIOTA - zapiekanka z ryby z ziemniakami i oliwkami
SPETSIOTA - zapiekanka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208
Paprykowe łódeczki z serem mocarella
Paprykowe łódeczki z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Soczysta kaczka na malinowym puree z chipsem i sosem pomarańczowym
Soczysta kaczka na...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 3941
Makaron pod serową pierzynką
Makaron pod serową...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 274