Przepis konkursowy

SKRZYDEŁKIEM PO ŁAPKACH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
skrzydełka , 1 kg
borowiki świeże, 20 dag
kurki, 10 dag
cebula, 1 sztuka
masło, 2 łyżki
jogurt naturalny typu greckiego, 1 szklanka
sól, do smaku
pieprz, do smaku
zioła prowansalskie, do smaku
oregano, do smaku
tymianek, do smaku
majeranek, do smaku
czosnek, kilka ząbków
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: ILONA (Kaleń Drugi)
(Głosów: 906)


Zostań mistrzem kuchni

Skrzydełka z kurczaka myjemy, a następnie osuszamy. Przekładamy je do miski dodając jogurt naturalny typu greckiego, sól, pieprz, przyprawy. Nacieramy kurczaka tak przygotowaną mieszanką. Następnie miskę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Świeże borowiki po oczyszczeniu i umyciu siekamy, kurki kroimy na pół. Skrzydełka układamy w blaszce wraz z grzybami. Obkładamy je krążkami cebuli, czosnkiem i masłem. Skrzydełka pieczemy przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Ryba z brokułami w sosie śmietanowym
Ryba z brokułami w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 19
Kremowa zupa z dyni
Kremowa zupa z dyni
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2476
Pyszna pasta do tostów Anchovies
Pyszna pasta do tostów...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 11
Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
Zupa dyniowa z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Rafaello z malinami
Rafaello z malinami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 5
Polędwiczka wieprzowa faszerowana kurkami
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 27