Przepis konkursowy

ŚLĄSKI ŻUREK OGÓRKOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
woda, 2 litry
kostka warzywna, 1 sztuka
masło Mleczna Dolina, 1 łyzka stołowa
woda z ogórków kiszonych, 1 szklanka
ziemniaki, 10 średnich sztuk
mąka pszenna, 4 łyżki
jogurt naturalny Tolonis,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Danuta (Orzesze)
(Głosów: 19)


Zostań mistrzem kuchni

Wodę z kostką warzywną, wodą z ogórków i masłem zagotować. Mąkę rozrobić z wodą, wlać, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ugniecionymi ziemniakami, jogurtem i białą kiełbasą.
Makaron z sosem Italia
Makaron z sosem Italia
30 min. 2 łatwy
Głosów: 45
Glazurowane pałeczki z kurczaka z ostrą papryką i miodem
Glazurowane pałeczki z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Delikatny krem z pieczarek z kleksem jogurtowym
Delikatny krem z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 54
Tagliatelle z porem i prosciutto
Tagliatelle z porem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 136
Pizza z serowym  brzegiem
Pizza z serowym brzegiem
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2254
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128