Przepis konkursowy

ŚLIMAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI I MIĘSEM MIELONYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1 szt.
pieczarki, 8 szt.
żółty ser, 20 g
mięso mielone, 100 g
ketchup, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Nowogród Bobrzański)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego, całe posmarować ketchupem. Obrać i pokroić pieczarki w plasterki, ułożyć na cieście. Następnie rozłożyć mięso mielone na pieczarkach, kolejno zetrzeć na tarce żółty ser i posypać całość równomiernie. Całość ciasta zrolować jak roladę i pokroić w odstępach 2-3 cm. Ślimaki ułożyć na papierze do pieczenia. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika i przez ok. 20 minut w temperaturze 220 °C.
Stek z tuńczyka z musem marchewkowym i ziemniaczanym
Stek z tuńczyka z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4213
Makaron ze szpinakiem i pomidorami
Makaron ze szpinakiem...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 3
Zapiekanka serowo-ziemniaczana
Zapiekanka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Ciasto z bananami
Ciasto z bananami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 60
Trufle z bialej czekolady
Trufle z bialej czekolady
30 min. 6 łatwy
Głosów: 121
Domowy Jabłecznik
Domowy Jabłecznik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 13