Przepis konkursowy

SMAŻONE PLASTERKI CUKINNI Z FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cukinie-proste, 2 sztuki
pieczarki, 200g.
duża cebula, 1 sztuka
ser żółty, 200g.
masło, 1 łyżka
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
chili, 1/2 łyżeczki
Panierka:,
jajka, 2 sztuki
mleko, 1/2 szklanki
sól, szczypta
pieprz, szczypta
bułka tarta, 1/2 szklanki
olej do smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Martyna (Węgrów)
(Głosów: 73)


Zostań mistrzem kuchni

Z cukinii odkrawamy końce przekrawamy na 3-4 części. Wydrążamy środki za pomocą małego nożyka i łyżeczki. Miąższ kroimy drobno. Pieczarki i cebulę obieramy , kroimy w małą kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło , wkładamy miąższ z cukinii , pieczarki oraz cebulę. Smażymy składniki na rumiano , doprawiamy. Wyłączamy gaz , dodajemy ser żółty , mieszamy. Do wydrążonych cukinii nakładamy ścisło farsz. Kroimy cukinię w plastry. Jajka roztrzepujemy z mlekiem oraz solą i pieprzem. Każdy plaster cukinii maczamy w jajkach a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej( tyle by zakrywał dno) smażymy cukinię na rumiano obu stron.
Tuńczyk, lody z koziego serka, cytrusy
Tuńczyk, lody z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mascarpone
Makaron ze szpinakiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Pyszna tarta z borowkami, granatem i musem z bialej czekolady
Pyszna tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 87
Sup Hed czyli tajska zupa grzybowa
Sup Hed czyli tajska...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 69