Przepis konkursowy

SMAŻONE PLASTERKI CUKINNI Z FARSZEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cukinie-proste, 2 sztuki
pieczarki, 200g.
duża cebula, 1 sztuka
ser żółty, 200g.
masło, 1 łyżka
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
chili, 1/2 łyżeczki
Panierka:,
jajka, 2 sztuki
mleko, 1/2 szklanki
sól, szczypta
pieprz, szczypta
bułka tarta, 1/2 szklanki
olej do smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Martyna (Węgrów)
(Głosów: 73)


Zostań mistrzem kuchni

Z cukinii odkrawamy końce przekrawamy na 3-4 części. Wydrążamy środki za pomocą małego nożyka i łyżeczki. Miąższ kroimy drobno. Pieczarki i cebulę obieramy , kroimy w małą kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło , wkładamy miąższ z cukinii , pieczarki oraz cebulę. Smażymy składniki na rumiano , doprawiamy. Wyłączamy gaz , dodajemy ser żółty , mieszamy. Do wydrążonych cukinii nakładamy ścisło farsz. Kroimy cukinię w plastry. Jajka roztrzepujemy z mlekiem oraz solą i pieprzem. Każdy plaster cukinii maczamy w jajkach a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej( tyle by zakrywał dno) smażymy cukinię na rumiano obu stron.
Smakowity pieróg ;)
Smakowity pieróg ;)
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 43
Pyszniutka sałatka ziemniaczano-warzywna
Pyszniutka sałatka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Makaron z sosem z kurkami
Makaron z sosem z kurkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1039
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198
Tort budyniowy Biedronka
Tort budyniowy Biedronka
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 3791
Wegetariańskie zielone burgery z soczewicy
Wegetariańskie zielone...
30 min. 4 średni
Głosów: 86