Przepis konkursowy

ŚNIADANIE NA WŁOSKĄ NUTĘ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4
oliwa z oliwek, 4 łyżki
mleko 2%, 1/2 szklanki
mąka, 2 łyżka
ser mozarella, 1
pomidor, 1
czerwona cebula, 1
natka pietruszki, pęczek
sól, pieprz, oregano, bazylia, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Ptaszkowa)
(Głosów: 62)


Zostań mistrzem kuchni

Białka oddziel od żółtek, ubij na pianę. Dodaj żółtka, mleko, oliwę i mąkę. Wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Podziel na dwie części.Każdy omlet wylej na rozgrzaną patelnię (śr. mojej to ok 17cm) i smaż na małym ogniu pod przykryciem. Przyrumieniony odwróć delikatnie na drugą stronę, tak by nie przerwać. Po ok minucie ponownie odwracamy i układamy naprzemiennie plasterki pomidora, cebulki i sera. Smażymy ok 3 minuty pod przykryciem. Podajemy na ciepło.
Pęczak z grzybami
Pęczak z grzybami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Trzy czekolady
Trzy czekolady
30 min. 8 łatwy
Głosów: 25
Tort Rafaello
Tort Rafaello
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 21
Szaszłyk Grecki
Szaszłyk Grecki
30-60 min. 2 średni
Głosów: 15
Zapiekanka warzywna z kurczakiem w sosie jogurtowym
Zapiekanka warzywna z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29