Przepis konkursowy

ŚNIADANIE NA WŁOSKĄ NUTĘ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4
oliwa z oliwek, 4 łyżki
mleko 2%, 1/2 szklanki
mąka, 2 łyżka
ser mozarella, 1
pomidor, 1
czerwona cebula, 1
natka pietruszki, pęczek
sól, pieprz, oregano, bazylia, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Ptaszkowa)
(Głosów: 62)


Zostań mistrzem kuchni

Białka oddziel od żółtek, ubij na pianę. Dodaj żółtka, mleko, oliwę i mąkę. Wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Podziel na dwie części.Każdy omlet wylej na rozgrzaną patelnię (śr. mojej to ok 17cm) i smaż na małym ogniu pod przykryciem. Przyrumieniony odwróć delikatnie na drugą stronę, tak by nie przerwać. Po ok minucie ponownie odwracamy i układamy naprzemiennie plasterki pomidora, cebulki i sera. Smażymy ok 3 minuty pod przykryciem. Podajemy na ciepło.
Piersi kurczaka zapiekane pod szynką
Piersi kurczaka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 100
Cytrynowa perliczka
Cytrynowa perliczka
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Paella de marisco
Paella de marisco
30-60 min. 4 średni
Głosów: 17
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Sałatka z piersi kurczaka
Sałatka z piersi kurczaka
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1747
Jagodzianki
Jagodzianki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 149