Przepis konkursowy

SOCZYSTA PIERŚ KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś kurczaka, 500 g
oliwa z oliwek, 4 łyżki
miód , 1 łyżka
musztarda z curry, 2 łyżeczki
musztarda francuska, 2 łyżeczki
sól, 1/3 łyżeczki
pieprz, 1/3 łyżeczki
tymianek, 1/3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Warszawa)
(Głosów: 17)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś umyj, oczyść i osusz. Przygotuj małe naczynie żaroodporne (bez przykrycia) na dno wlej oliwę z oliwek. Pierś posól i popieprz. Musztardy, miód i tymianek połącz w jednolity sos. Przyprawioną pierś kładziemy do przygotowanego wcześniej naczynia i zalewamy sosem. Do nagrzanego piekarnika do 180oC wsadzamy naczynie i pieczemy 45min. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy na kilka minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. mix sałat z sosem włoskim.
Calzone pełnoziarniste z pieczarkami, szynką i serem
Calzone pełnoziarniste...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4259
Kotlety z piersi kurczaka z cebulą i sałatką warzywną
Kotlety z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 424
Paella de marisco
Paella de marisco
30-60 min. 4 średni
Głosów: 17
Rolada z mięsa mielonego
Rolada z mięsa mielonego
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 0
Carpaccio wołowe
Carpaccio wołowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Jesienna pizza
Jesienna pizza
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 7