Przepis konkursowy

SOCZYSTA PIERŚ KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś kurczaka, 500 g
oliwa z oliwek, 4 łyżki
miód , 1 łyżka
musztarda z curry, 2 łyżeczki
musztarda francuska, 2 łyżeczki
sól, 1/3 łyżeczki
pieprz, 1/3 łyżeczki
tymianek, 1/3 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Warszawa)
(Głosów: 17)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś umyj, oczyść i osusz. Przygotuj małe naczynie żaroodporne (bez przykrycia) na dno wlej oliwę z oliwek. Pierś posól i popieprz. Musztardy, miód i tymianek połącz w jednolity sos. Przyprawioną pierś kładziemy do przygotowanego wcześniej naczynia i zalewamy sosem. Do nagrzanego piekarnika do 180oC wsadzamy naczynie i pieczemy 45min. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy na kilka minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. mix sałat z sosem włoskim.
Wiosenna sałątka w muszlach
Wiosenna sałątka w...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 24
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem
Sałatka z kapusty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 216
Tarta owocowa z kremem budyniowym
Tarta owocowa z kremem...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Filet z piersi kurczaka w cieście francuskim
Filet z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4206
Brzoskwiniowa fantazja
Brzoskwiniowa fantazja
30 min. 6 łatwy
Głosów: 41
Pieczona papryka z kaszą
Pieczona papryka z kaszą
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 31