Przepis konkursowy

SPAGHETTI W SOSIE SEROWO - SZPINAKOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron spaghetti, 500 g
Szpinak baby, 200 g
Śmietana, 100 ml
Ser mozzarella wiórki, 60 g
Sok z cytryny, kilka kropli
Sól, 0,5 łyżeczki
Pieprz, 0,5 łyżeczki
Ząbki czosnku, 3-4
Masło, płaska łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aneta (Lublin)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili dodajemy szpinak baby i wszystko podsmażamy ok. 5 min. Następnie szpinak doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy śmietanę i ser i wszystko mieszamy do czasu, aż ser się całkowicie rozpuści. Najlepiej jest ugotowany makaron wymieszać z gorącym sosem tak, aby wszystko dobrze się połączyło. Smacznego!
Tuńczyk w kopercie
Tuńczyk w kopercie
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 78
Biszkoptowe z kremem
Biszkoptowe z kremem
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 146
Pałki drobiowe w pomarańczach i rozmarynie
Pałki drobiowe w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 140
Ślimaki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mięsem mielonym
Ślimaki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 14
Polędwiczka słodko kwaśna
Polędwiczka słodko kwaśna
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Tagliatelle z porem i prosciutto
Tagliatelle z porem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 136