Przepis konkursowy

SPAGHETTI W SOSIE SEROWO - SZPINAKOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron spaghetti, 500 g
Szpinak baby, 200 g
Śmietana, 100 ml
Ser mozzarella wiórki, 60 g
Sok z cytryny, kilka kropli
Sól, 0,5 łyżeczki
Pieprz, 0,5 łyżeczki
Ząbki czosnku, 3-4
Masło, płaska łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aneta (Lublin)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili dodajemy szpinak baby i wszystko podsmażamy ok. 5 min. Następnie szpinak doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy śmietanę i ser i wszystko mieszamy do czasu, aż ser się całkowicie rozpuści. Najlepiej jest ugotowany makaron wymieszać z gorącym sosem tak, aby wszystko dobrze się połączyło. Smacznego!
Tagliatelle z mascarpone
Tagliatelle z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 96
Ciasto jabłkowo-jogurtowo-śmietanowe
Ciasto...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
PIERNIK  STAROPOLSKI
PIERNIK STAROPOLSKI
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 10
Łabędzie nad zalewem
Łabędzie nad zalewem
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 8
Tort z masą śmietanową i owocami
Tort z masą śmietanową...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4243
Bigos drobiowy
Bigos drobiowy
30-60 min. 6 średni
Głosów: 1