Przepis konkursowy

SZPINAKOWA ROZKOSZ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie szpinaku Baby, 1
mandarynki, 3
ser feta, 1 opakowanie
oliwki , 1 opakowanie
rukola świeża, 1 opakowanie
tymianek świeży, 2 łyżki
suszone pomidory w zalewie, 100 ml
oliwa z oliwek, 50 ml
sok z limonki, 1 szt
czosnek, 2 ząbki
suszone owoce truskawka, jabłko, pół szklanki
ziarno sezamu- opcjonalnie, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: ELŻBIETA ANNA (JAROSŁAW)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Do salaterki układam świeże liście szpinaku i rukoli, następnie pocięte w paski pomidorki suszone, podzielone na kawałki mandarynki, pokrojone oliwki, i owoce suszonej truskawki i jabłka. Następnie ser feta kroję w kostkę i dodaję do salaterki, całość skrapiam sokiem z limonki. Osobno łączę oliwę ze zmiażdżonym czosnkiem i polewam całość. Wierzch dekoruję tymiankiem. Dodatkowo, dla zwolenników ziaren wszelkiego typu- można dodać na wierzch uprażony na suchej patelni i przestudzone ziarna sezamu :-) Smacznego :-)
Sos grzybowy z plackami ziemniaczanymi
Sos grzybowy z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4046
Drobiowa rozkosz
Drobiowa rozkosz
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Ciekawy dorsz
Ciekawy dorsz
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Zakręcona i nadziana roladka
Zakręcona i nadziana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Ciastka ze skwarek
Ciastka ze skwarek
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4076
Muffinki z suszonymi pomidorami, oliwkami i papryczką chilli
Muffinki z suszonymi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8