Przepis konkursowy

SZPINAKOWE SŁOŃCE NA FRANCUSKIM CIEŚCIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
masło klarowane mleczna dolina, 2 łyżki
szpinak, 500 g
ciasto francuskie, 1 sztuka
czosnek, 3 ząbki
sól, 1/2 łyżeczki
pieprz, 1/2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 78)


Zostań mistrzem kuchni

Szpinak przesmażamy na maśle, dodajemy ser feta i czosnek (przeciśnięty przez praskę) na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Na jednej części ciasta układamy farsz w sposób jak na zdjęciu i przykrywamy drugim kawałkiem francuza;), szklanką odznaczając środek. Nacinamy,a brzegi dociskamy widelcem. Na koniec formujemy ciasto, przekręcając każdy kawałek pod kątem tak aby było widać farsz. Pozostało już tylko rozbełtać jajko i wysmarować ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 20 -25 minut.
Szarlotka z budyniem
Szarlotka z budyniem
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Ciasto kokosowe
Ciasto kokosowe
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 16
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Tort czekoladowy z kremem wiśniowym
Tort czekoladowy z...
30 min. 8 średni
Głosów: 4
Cebularze
Cebularze
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 256
Klopsy Królewskie
Klopsy Królewskie
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21