Przepis konkursowy

TARTA Z BORÓWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1
jajko Ale Jaja, 1
biała czekolada, 200 g
serek mascarpone, 250 g
borówki amerykańskie, 250 g
cukier, do posypania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Poznań)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto rozwinąć na oprószonej mąką stolnicy , odciąć pasek szerokości 1,5 cm . Przełożyć je blachę wyłożoną papierem do pieczenia , ponakłuwać widelcem i posmarować roztrzepanym jajkiem . Piec 15 minut w temp. 220 stopni . Serek mascarpone wymieszać ze stopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą . Krem nałożyć na ciasto . Na wierzchu ułożyć owoce i posypać je cukrem .
Roladki serowe
Roladki serowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 50
Tort lodowy
Tort lodowy
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Grillowany łosoś ze szparagami i sosem berneńskim
Grillowany łosoś ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Bułeczki z fetą
Bułeczki z fetą
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4485
Burrito na pełnoziarnistej tortilli
Burrito na...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 132
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468