Przepis konkursowy

TIRAMISU KOKOSOWO CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mascarpone, 500 g
biszkopty deserowe, 2 opakowania
kakao, 4 łyzek
cukier, 6 łyzek
crema whesley, 100 mil
puszka mleczka kokosowego, 150 mil
kawa jacobs, 2 łyżki
wiórki kokosowe, 1 szkl
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Natalia (Czerwonak)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Ser mascarpone połączymy z 1 szkl. wiórków kokosowych i z śmietaną kokosowa (śmietana wytraca się na samej górze puszki) po odstaniu w lodowce, wyciągamy ok. 150 mil. Na końcu dodać 2 łyżki kakao i 6 łyżek cukru i ubić to wszystko mikserem. Kawę połączyć z kremem whesley i wlać do miski. W tym roztworze namaczany połowę biszkoptów na krótko, tak żeby się nie rozpadły. Układamy je na dnie formy, posypujemy je lekko kakao i na to wylewamy cały krem kokosowo-czekoladowy. Rozsmarować krem i posypać lekko kakao. Na wierzch układamy druga połowę biszkoptów namoczonych w kawie i je posypujemy obficie kakao. Wstawić ciasto do lodówki na co najmniej dwie godziny. Smacznego:-)
Drobiowa rozkosz
Drobiowa rozkosz
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
SAŁATKA FASOLOWA Z SEREM GORGONZOLA I POMIDORKAMI
SAŁATKA FASOLOWA Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 190
KURAK NA CHRUPIĄCEJ LODOWEJ
KURAK NA CHRUPIĄCEJ...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Top Modelowe Sakiewki naleśnikowe
Top Modelowe Sakiewki...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 35
Muszle ze szpinakiem , łososiem i serem feta
Muszle ze szpinakiem ,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Pierś z gęsi duszona z jabłkiem, w sosie miodowym
Pierś z gęsi duszona z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3701