Przepis konkursowy

TIRAMISU KOKOSOWO CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mascarpone, 500 g
biszkopty deserowe, 2 opakowania
kakao, 4 łyzek
cukier, 6 łyzek
crema whesley, 100 mil
puszka mleczka kokosowego, 150 mil
kawa jacobs, 2 łyżki
wiórki kokosowe, 1 szkl
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Natalia (Czerwonak)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Ser mascarpone połączymy z 1 szkl. wiórków kokosowych i z śmietaną kokosowa (śmietana wytraca się na samej górze puszki) po odstaniu w lodowce, wyciągamy ok. 150 mil. Na końcu dodać 2 łyżki kakao i 6 łyżek cukru i ubić to wszystko mikserem. Kawę połączyć z kremem whesley i wlać do miski. W tym roztworze namaczany połowę biszkoptów na krótko, tak żeby się nie rozpadły. Układamy je na dnie formy, posypujemy je lekko kakao i na to wylewamy cały krem kokosowo-czekoladowy. Rozsmarować krem i posypać lekko kakao. Na wierzch układamy druga połowę biszkoptów namoczonych w kawie i je posypujemy obficie kakao. Wstawić ciasto do lodówki na co najmniej dwie godziny. Smacznego:-)
Zapiekanka z gnocchi
Zapiekanka z gnocchi
30 min. 6 łatwy
Głosów: 19
Dorsz z suszonymi pomidorami
Dorsz z suszonymi...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4210
Sałatka z suszonymi pomidorami, kurczakiem i melonem
Sałatka z suszonymi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 606
Jesienny Jabłecznik
Jesienny Jabłecznik
30-60 min. 6 średni
Głosów: 9
RUNO LEŚNE
RUNO LEŚNE
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Bułeczki z fetą
Bułeczki z fetą
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4485