Przepis konkursowy

TOSTY Z SAŁATKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tost, 3 szt.
Ser żółty, 3 plasterki
Kapusta pekińska, 0,5 sztuki
Czerwona papryka, 1 sztuka
Kukurydza konserwowa, 1 puszka
Ogórki konserwowe, 3 sztuki
Majonez, 1 słoik
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Miejsce Piastowe)
(Głosów: 212)


Zostań mistrzem kuchni

Opiekamy kromki chleba tostowego, na których wcześniej kładziemy po plasterku sera żółtego. Następnie na ciepłe kromki kładziemy wcześniej przygotowaną sałatkę z kapusty pekińskiej, kukurydzy konserwowej, pokrojonej papryki czerwonej i ogórka konserwowego. Do sałatki robimy sos z majonezu i wszystko mieszamy. Na każdą kromkę kładziemy po łyżce sałatki i przekładamy kromkami.
Tort Mileny
Tort Mileny
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 62
Puszysty sernik
Puszysty sernik
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 27
Placuszki ziemniaczane
Placuszki ziemniaczane
30-60 min. 8 średni
Głosów: 132
Miodowe brokuły
Miodowe brokuły
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Francuskie poduszeczki z piersią z kurczaka i pastą z suszonych pomidorów
Francuskie poduszeczki...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3921
Pizza z salami i papryczką chili oraz sosem czosnkowo-bazyliowym
Pizza z salami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 69