Przepis konkursowy

TOSTY Z SAŁATKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tost, 3 szt.
Ser żółty, 3 plasterki
Kapusta pekińska, 0,5 sztuki
Czerwona papryka, 1 sztuka
Kukurydza konserwowa, 1 puszka
Ogórki konserwowe, 3 sztuki
Majonez, 1 słoik
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Miejsce Piastowe)
(Głosów: 212)


Zostań mistrzem kuchni

Opiekamy kromki chleba tostowego, na których wcześniej kładziemy po plasterku sera żółtego. Następnie na ciepłe kromki kładziemy wcześniej przygotowaną sałatkę z kapusty pekińskiej, kukurydzy konserwowej, pokrojonej papryki czerwonej i ogórka konserwowego. Do sałatki robimy sos z majonezu i wszystko mieszamy. Na każdą kromkę kładziemy po łyżce sałatki i przekładamy kromkami.
Farfalle ze szpinakiem
Farfalle ze szpinakiem
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Cebularze
Cebularze
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 256
Tort wiśniowy z kremem mascarpone
Tort wiśniowy z kremem...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 72
Truskawkowe wspomnienie
Truskawkowe wspomnienie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Tort malinowo czekoladowy
Tort malinowo czekoladowy
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 25
Zupos-Kremos Paprikos
Zupos-Kremos Paprikos
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 85