Przepis konkursowy

TRUFLE CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Herbatniki, 200g
Serek mascarpone, 100g
Czekolada mleczna , 300g
Cukier puder, 1 łyżeczka
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Elżbieta (Choroszcz)
(Głosów: 118)


Zostań mistrzem kuchni

Ciastka rozdrabniamy. Do Ciastek dodajemy cały serek mascarpone, cukier wanilinowy. Roztapiamy w kąpieli wodnej 100g czekolady i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy. Włożyć do lodówki na 10-15 min. Po wyjęciu z lodówki formujemy kuleczki wielkości ok. 2 cm średnicy. Resztę czekolady topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Kuleczki obtaczamy w czekoladzie. Ozdabiamy wg własnego pomysłu.
Pizza z młodą cukinią, szpinakiem i mozarellą
Pizza z młodą cukinią,...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 74
Omlet puszysty
Omlet puszysty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Nadziewane muszelki
Nadziewane muszelki
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 3991
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 69
Muffinki czekoladowe
Muffinki czekoladowe
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Muszle z nadzieniem porowo-cukiniowym
Muszle z nadzieniem...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 53