Przepis konkursowy

TRUFLE CZEKOLADOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Herbatniki, 200g
Serek mascarpone, 100g
Czekolada mleczna , 300g
Cukier puder, 1 łyżeczka
Olej, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Elżbieta (Choroszcz)
(Głosów: 118)


Zostań mistrzem kuchni

Ciastka rozdrabniamy. Do Ciastek dodajemy cały serek mascarpone, cukier wanilinowy. Roztapiamy w kąpieli wodnej 100g czekolady i dodajemy do reszty składników. Wszystko dokładnie mieszamy. Włożyć do lodówki na 10-15 min. Po wyjęciu z lodówki formujemy kuleczki wielkości ok. 2 cm średnicy. Resztę czekolady topimy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju. Kuleczki obtaczamy w czekoladzie. Ozdabiamy wg własnego pomysłu.
Roladki z brzoskwinią w winno-porowym sosie
Roladki z brzoskwinią...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 109
Pizza z serowym  brzegiem
Pizza z serowym brzegiem
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2254
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823
Roladki serowe
Roladki serowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 50
Straszny postwór
Straszny postwór
30 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Spaghetti jedyne takie
Spaghetti jedyne takie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 13