Przepis konkursowy

ANANAS W CUKROWO-MIĘTOWEJ POSYPCE Z SYROPEM KLONOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Świeży ananas, 1/2 szt.
Syrop klonowy Black Rose, 3 łyżeczki
Cukier biały, 1/2 szklanki
Świeża mięta, garść
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Strzyżów)
(Głosów: 551)


Zostań mistrzem kuchni

Ananasa obierz ze skóry, umyj i pokrój w wąskie paski. Cukier wraz z połową mięty wrzuć do moździerza i dokładnie rozgnieć, tak aby mięta miała jak najmniejsze kawałki. Większe części mięty wyciągnij. Całość wrzuć na ok. 2 minuty a rozgrzaną patelnię, tak aby cukier nabrał złotego koloru ale się nie rozpuścił! Na koniec dodaj 3 łyżeczki syropu klonowego i wymieszaj. Cukrową masę wyłóż na kawałki ananasa a całość udekoruj pozostałą ilością mięty. Smacznego!
Stek z angusa australijskiego z sosem z czerwonego pieprzu
Stek z angusa...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8
Pikantna zupa kokosowa z soczewicą
Pikantna zupa kokosowa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 37
Jajkowe Biedronki
Jajkowe Biedronki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 18
Piersi z kurczaka z boczkiem podane z śmietanowym sosem z porem
Piersi z kurczaka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 621
Serniczek stracciatella
Serniczek stracciatella
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 1170
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128