Przepis konkursowy

SAŁATKA Z PIERSI KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 500g
Zupki chińskie Złoty Kurczak , 2 opakowania
Kukurydza, 400g
Fasolka czerwona, 400g
Kapusta pekińska, 400g
Majonez , 330g
Pieprz, pół łyżeczki
Przyprawa do gyrosa, 3 łyżki
Olej, 3 łyżki
Sól czosnkowa, pół łyżeczki
Oregano Prymat, 1 łyżeczka
Sól, szczyptę
Pomidor, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Beata (Wąbrzeżno)
(Głosów: 1747)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy przyprawą do gyrosa, solą czosnkową i oregano, wlewamy olej, następnie wszystko mieszamy i podpiekamy na patelni na złoty kolor. Zupki chińskie zalewamy 1 szklanką wody i mieszamy, aż makaron zmięknie - odlewamy i wrzucamy do miski ,dodajemy kukurydzę,fasolkę czerwoną, fileta podpieczonego i posiekaną kapustę pekińską. Łączymy składniki, dodajemy majonez i przyprawy, ozdabiamy pomidorem.
Deliziosi panini
Deliziosi panini
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 32
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Kurczak w cieście z sosem czosnkowym
Kurczak w cieście z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3987
Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 16
Placki z piersi kurczaka z kalafiorem, porem i żurawiną
Placki z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 292
Sernik z kokosową nutą, malinami i malinowym ganache
Sernik z kokosową...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 22