Przepis konkursowy

BEZOWIEC INACZEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Małe bezy, 300 g
Serek Mascaropne, 250 g
Śmietanka kremówka, 150 g
Maliny, 250 g
Borówki/jagody, 200 g
Polewa czekoladowa, 1 sztuka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Kinga (Środa Wlkp.)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Krem: Śmietanę ubijam na sztywno mikserem, w drugiej miseczce ucieram serek Mascarpone, po łyżce dodaję do niego śmietanę i łącze wszystko razem. W tortownicy układam na dno beziki, nakładam połowę kremu i posypuje odrobinę malinami i jagodami/borówkami. Układam kolejną warstwę bezików i smaruję drugą częścią kremu. posypuję malinami i jagodami. Polewę czekoladową rozpuszczam w rondelku z ciepłą wodą i polewam po owocach i kremie. Można torcik zamrozić, wtedy robię go dzień wcześniej aby porządnie sie zmroził. Smacznego!
Dorada po tajsku
Dorada po tajsku
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 679
Tort z mascarpone
Tort z mascarpone
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 79
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Roladki drobiowe ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 24
Wykwintna zupa grzybowa z orzechami laskowymi
Wykwintna zupa...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Tagliatelle z mascarpone
Tagliatelle z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 96
Pasta a la Termoli
Pasta a la Termoli
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1536