Przepis konkursowy

CIASTO BOUNTY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ciasto: masło, 250 g
mąka pszenna , 200 g
mleko , 4 łyżki
kakao, 3 łyżki
jajka Ale jaja, 4 szt
proszek do pieczenia, 1,5 łyżeczki
cukier, 200 g
Masa:cukier, 200g
mleko , 500 ml
kasza manna, 6 łyżek
masło, 200 g
wiórki kokosowe, 200 g
Polewa: śmietanka 30% słodka, 100 ml
czekolada gorzka, 200 g
margaryna do wysmarowania blaszki, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Edyta (Knurów)
(Głosów: 3065)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto: Masło utrzyj z cukrem. Dodawaj po 1 jajku Ale jaja. Cały czas ucierając (można również miksować), wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao oraz dodaj mleko. Ciasto wylej na wysmarowaną margaryną i posypaną mąką formę do pieczenia o wymiarach około 30x40 cm. Piecz około 20 minut w temp. 180 C. Ciasto ostudź. Masa: Mleko zagotuj. Dodaj masło i kaszę mannę. Wymieszaj i kolejno dodawaj cukier i wiórki kokosowe. Gdy masa zgęstnieje, gorącą wylej na wystudzone ciasto. Polewa: Czekoladę razem ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej, po czym polej nią ciasto. Odstaw do ostygnięcia.
Calzone pomidorowe z nutką pikanterii
Calzone pomidorowe z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 2
Pizza królewska dla odchudzających
Pizza królewska dla...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3424
Przepyszny łosoś na szparagach z kolorową salsą
Przepyszny łosoś na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Ciasto z pianką budyniową i malinami
Ciasto z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 253
Tilapia Sous Vide z puree z buraka na miętowym sosie z pianą z syropu z arbuza , jogurtem i kwiatami jadalnymi
Tilapia Sous Vide z...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 85
Muffinki z suszonymi pomidorami, oliwkami i papryczką chilli
Muffinki z suszonymi...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8