Przepis konkursowy

KIESZONKI Z KURCZAKA Z NADZIENIEM Z SERA PLEŚNIOWEGO I PISTACJI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
piersi z kurczaka, 2
ser pleśniowy niebieski, 100 g
pistacje, 50 g
masło, łyżka
natka pietruszki, łyżka
oliwa z oliwek, łyżka
sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewelina (Łódź)
(Głosów: 324)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka umyć, następnie osuszyć. Naciąć je wzdłuż w taki sposób by powstały kieszonki do wypełnienia. Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę, pistacje obrać z łupinek i rozdrobnić (w blenderze lub w moździerzu). Natkę pietruszki posiekać. Ser, rozdrobnione pistacje, natkę pietruszki i łyżkę masła zmieszać w miseczce i utrzeć na jednolitą masę. Wypełnić nią następnie kieszonki i zaszyć je wykałaczkami, by zapobiec wypłynięciu farszu podczas pieczenia. Piersi nasmarować oliwą z oliwek, posypać pieprzem, wstawić do naczynia żaroodpornego nacięciem do góry. Kurczaka NIE SOLIMY, ponieważ sam ser i pistacje są dosyć słone. Piec w temperaturze 200 stopni na środkowej półce przez pół godziny. Kieszonki podaję z pieczonymi ziemniaczkami i doprawioną mieszanką sałat z rukolą :-)
Chinkali Sakiewki z mięsem
Chinkali Sakiewki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1498
Smażone lody
Smażone lody
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1
Tuńczyk z zieleniną
Tuńczyk z zieleniną
30 min. 2 łatwy
Głosów: 95
Parmeńskie różyczki
Parmeńskie różyczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Cukinia faszerowana warzywami - danie wegańskie
Cukinia faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 63
Szpinakowe słoneczko
Szpinakowe słoneczko
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4243