Przepis konkursowy

FASZEROWANA PIERŚ Z KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 2 szt.
pomidory suszone w zalewie, 12 szt.
czosnek, 2 ząbki
świeża bazylia, 1 doniczka
sól, pieprz,
oliwa z zalewy po pomidorach,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Warszawa)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotować marynatę – posiekać i rozetrzeć z solą czosnek, dodać oliwę, pieprz i wymieszać. Pierś naciąć wzdłuż tworząc w środku kieszonkę. Do kieszonki włożyć pomidory i liście bazylii. Posmarować marynatą i odstawić na 15 minut. Ułożyć w koszyczku do gotowania na parze. Gotować na parze przez około 15 minut. Podawać z ulubioną surówką i ziemniakami.
Niebiańska rozkosz, czyli kurczak w sosie słodko-kwaśnym w otoczeniu rajskich zwierzaków
Niebiańska rozkosz,...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 66
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
ZAPIEKANKA MAKARONOWA...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Kurczak w cieście francuskim na lekkiej sałatce
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 612
Gofry z kremem z bitej śmietany i mascarpone
Gofry z kremem z bitej...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 289
Risotto z kurczakiem i warzywami
Risotto z kurczakiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 33
Nutellowe-czekoladowe mini serniczki z kremem śmietankowym i czereśniami
Nutellowe-czekoladowe...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 219