Przepis konkursowy

FILET Z PIERSI KURCZAKA NA CZERWONYM RYŻU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi kurczaka , 500 g.
cebula, 3 szt.
woreczki suchego ryżu, 2 szt.
kostka margaryny , 0,5 szt.
szklanka wody , 2 szkl.
papryka słodka , 0,5 łyżeczki
cukier, 0,5 łyżeczki
pieprz, 0,5 łyżeczki
kostka rosołowa , 2 kostki
ketchup , 6- 8 łyżek ketchupu
ząbki czosnku, 1 - 2 szt.
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Kiekrz)
(Głosów: 4071)


Zostań mistrzem kuchni

Zalewa: Składniki na zalewę (margaryna, woda, papryka, cukier, pieprz, kostka rosołowa, ketchup, czosnek (pokrojony na małe kawałki). Wszystkie składniki mieszamy i gotujemy. Wykonanie: Wyłożyć na blachę ryż, na ten ryż cebulę pokrojoną w piórka, następnie wykładamy to filetami z piersi z kurczaka. Na koniec zalewamy przygotowaną wcześniej zalewą. Wkładamy do piekarnika na 60 min. w temp. 180 st.
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198
Soczysta pierś z kurczaka z aromatycznymi ziemniaczkami i papryką
Soczysta pierś z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Kluski śląskie ze schabowym w bulionetce
Kluski śląskie ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 3450
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Ziemniaki w waflu
Ziemniaki w waflu
30-60 min. 4 średni
Głosów: 257
Nadziane łódeczki
Nadziane łódeczki
30-60 min. 4 średni
Głosów: 77