Składniki:
łosoś wędzony , 300g
fasolka szparagowa, 200g
małe ziemniaki, 4 szt
pomidorki koktajlowe, 10 szt
cykoria biała, 2 szt
czerwona cebula, 1 szt
jajka , 4 szt
mix sałat, 1 opakowanie
sos sałatkowy francuski, winegret Knorr, 1 opakowanie
czarne oliwki, 100g
musztarda ziarnista, 50g
sól,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Dorota (Dygowo)
(Głosów: 271)
Ziemniaki ugotuj w skórce, w osolonym wrzątku, do momentu, gdy będą miękkie. Odstaw do ostygnięcia. Fasolkę umyj, ugotuj w osolonej wodzie, wystudź. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Pomidorki obierz ze skórki, pokrój w ćwiartki. Ziemniaki i cebulę pokrój w plastry. Przygotuj sos sałatkowy Knorr, według wskazówek na opakowaniu, dodaj musztardę ziarnistą i ponownie wymieszaj. Na talerzu układaj liście cykorii, następnie porwane liście sałat. Połóż ćwiartki pomidora, plastry ziemniaków i cebuli. Na talerzu ułóż fasolkę szparagową. Posyp oliwki. Sałatę polej sosem, udekoruj ćwiartkami jajek oraz wędzonym łososiem.