Przepis konkursowy

JESIENNA ZUPA DYNIOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
wywar mięsny, 4l
marchew, 2 szt
dynia piżmowa, 1 szt
jogurt grecki, 1 op.
sól,pieprz,
gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki
świeża pietruszka,
pestki dyni, 2 łyżki
papryka ostra bez pestek, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Aleksandra (Przylep)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Dynię myjemy,pozbawiamy skórki, kroimy w dużą kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 200 st C. Dynię przekładamy do formy polewamy oliwą , obsypujemy solą i pieczemy aż zmięknie. Bulion gotujemy, dodajemy marchewkę,ostrą paprykę. Gdy marchew zmięknie dodajemy całą upieczoną dynię. Całość gotujemy jeszcze przez 20 minut i potem miksujemy na gładki krem. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gorący krem podajemy z prażonymi pestkami, jogurtem i tymiankiem(pietruszką).
Naleśniki z bananów
Naleśniki z bananów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 65
Sałatka Popeya (bo w Szpinaku jest moc)
Sałatka Popeya (bo w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Pierniczki
Pierniczki
30 min. 6 średni
Głosów: 1463
Zielona sałatka z papryką, oliwkami i sosem orzeszkowym
Zielona sałatka z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Musli z truskawkami
Musli z truskawkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3