Przepis konkursowy

JESIENNA ZUPA DYNIOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
wywar mięsny, 4l
marchew, 2 szt
dynia piżmowa, 1 szt
jogurt grecki, 1 op.
sól,pieprz,
gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki
świeża pietruszka,
pestki dyni, 2 łyżki
papryka ostra bez pestek, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Aleksandra (Przylep)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Dynię myjemy,pozbawiamy skórki, kroimy w dużą kostkę. Piekarnik nagrzewamy do 200 st C. Dynię przekładamy do formy polewamy oliwą , obsypujemy solą i pieczemy aż zmięknie. Bulion gotujemy, dodajemy marchewkę,ostrą paprykę. Gdy marchew zmięknie dodajemy całą upieczoną dynię. Całość gotujemy jeszcze przez 20 minut i potem miksujemy na gładki krem. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gorący krem podajemy z prażonymi pestkami, jogurtem i tymiankiem(pietruszką).
Owocowy pucharek
Owocowy pucharek
30 min. 4 łatwy
Głosów: 203
Warkocz Góralki
Warkocz Góralki
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 97
Wieża wołowa-tatar z dodatkami
Wieża wołowa-tatar z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Malinowa pianka
Malinowa pianka
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Zapiekany bakłażan z piersią kurczaka, serem gorgonzola i warzywami duszonymi w białym winie
Zapiekany bakłażan z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 29