Przepis konkursowy

KANAPKOWA PASTA Z KASZY JAGLANEJ I OLIWEK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ugotowana kasza jaglana, szklanka
Zielone oliwki, pół szklanki z zalewą
Czosnek, 2 ząbki
Pieprz ziołowy, szczypta
Olej, 3 łyżki
Sól, szczypta
Sezam czarny, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Łódź)
(Głosów: 1084)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowaną kaszę według przepisu na opakowaniu miksujemy blenderem z oliwkami, czosnkiem, sezamem i pieprzem na gładką masę. Jeśli nie mamy sezamu, wcale go nie potrzebujemy. Jeżeli konsystencja jest za sucha dolewamy oleju lub wody z oliwek. Solimy na końcu lub wcale, ponieważ może okazać się, że nie trzeba solić, gdyż woda z oliwek doda wystarczającego smaku potrawie.
Malinowa chmurka
Malinowa chmurka
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 4421
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Pierś z kurczaka w szynce Szwarcwaldzkiej z mozarellą
Pierś z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 97
Tort z masą śmietanową i owocami
Tort z masą śmietanową...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4243
Szpinakowa tabularaza
Szpinakowa tabularaza
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1428
Stek z tuńczyka w skorupce z pieprzu, podany z bobem i rakami, emulsją z szampana i pianą z mleka kokosowego
Stek z tuńczyka w...
30-60 min. 2 trudny
Głosów: 208