Przepis konkursowy

KANAPKOWA PASTA Z KASZY JAGLANEJ I OLIWEK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ugotowana kasza jaglana, szklanka
Zielone oliwki, pół szklanki z zalewą
Czosnek, 2 ząbki
Pieprz ziołowy, szczypta
Olej, 3 łyżki
Sól, szczypta
Sezam czarny, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Łódź)
(Głosów: 1084)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowaną kaszę według przepisu na opakowaniu miksujemy blenderem z oliwkami, czosnkiem, sezamem i pieprzem na gładką masę. Jeśli nie mamy sezamu, wcale go nie potrzebujemy. Jeżeli konsystencja jest za sucha dolewamy oleju lub wody z oliwek. Solimy na końcu lub wcale, ponieważ może okazać się, że nie trzeba solić, gdyż woda z oliwek doda wystarczającego smaku potrawie.
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823
Lody na słodkim musie z dyni
Lody na słodkim musie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 498
Torcik z mascarpone
Torcik z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Wysowski bogracz na ostro
Wysowski bogracz na ostro
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 963
Piersi z kurczaka zapiekane na porach
Piersi z kurczaka...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 2