Przepis konkursowy

KOLOROWY TORCIK MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, 250 ml
śmietana 30%, 250 ml
cukier puder, 2 łyżki
zielona galaretka, 1 opakowanie/ szt.
porzeczki , 1/2 szkl.
wiśnie, 1 szkl.
herbatniki Bonitki, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Mariusz (Humniska)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Dno formy wykładamy herbatnikami układając jeden obok drugiego. Do naczynia wlewamy śmietanę 30 % dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Kolejno dodajemy serek mascarpone, porzeczki i wydrylowane wiśnie. Miksujemy, aby owoce rozbiły się w kremie śmietanowym. Tak przygotowany krem wykładamy na herbatniki i wkładamy na 30 min. do lodówki aby stężał. Galaretę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i wylewamy na krem śmietanowy. Dekorujemy owocami i listkami mięty. Podajemy na zimno prosto z lodówki. SMACZNEGO!!!
Szarlotka z bitą śmietaną
Szarlotka z bitą śmietaną
30-60 min. 8 średni
Głosów: 86
Sernik budyniowy z mascarpone
Sernik budyniowy z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 246
Błyskawiczna sałatka warzywno-ryżowa
Błyskawiczna sałatka...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Straszne ciasto
Straszne ciasto
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Serowo-mięsne kotleciki
Serowo-mięsne kotleciki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Kurczak w sosie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 1