Przepis konkursowy

BŁYSKAWICZNA SAŁATKA WARZYWNO-RYŻOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ryż do risotto arborio, 1 szt.
marchewka z groszkiem i kukurydzą, 1 słoik
cebula, 1 szt.
korniszony, 5 szt.
papryka czerwona, 0,5 szt.
majonez, 2 łyżki
oliwa z oliwek, 0,5 łyżki
zielona pietruszka, 0,5 łyżki
sół i pieprz do smaku,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Lidia (Strumień,ul.Zielona 9)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Ryż gotujemy,przelewamy wodą i studzimy.W międzyczasie kroimy cebulę,korniszony,paprykę w drobną kostkę.Odcedzamy warzywa ze słoika,pietruszkę siekamy na drobno.Wszystko razem mieszamy dodając majonez,oliwę z oliwek,sól i pieprz do smaku. Gotowe. Sałatka może być dodatkiem do obiadu podając ją z pieczonym filetem z kurczaka ,przyprawionym tylko przyprawą do grilla,ząbkiem czosnku i cebulą.Można podać również do zimnych przekąsek.
Kawowy z mascarpone
Kawowy z mascarpone
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 82
Filet z dorsza z warzywami
Filet z dorsza z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 75
Bezy tradycyjne
Bezy tradycyjne
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 1001
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65
Gołąbki w sosie śmietanowo- pieczarkowym
Gołąbki w sosie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 13
Ciasto Shrek
Ciasto Shrek
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 384