Przepis konkursowy

KRUCHE ZE ŚLIWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka Złote Pola, 60 dag
Margaryna Kasia, 30 dag
Jaja, 2 sztuki
Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
Śliwki wg. uznania, 1 kg
Cukier Złota łyżeczka, 50g
Śmietana, 50 g
Kruszonka :,
Mąka,
Margaryna,
Cukier + cukier waniliowy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Renata (Kłodawa)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Na stolnicę wsypać przesianą mąkę, cukier, jaja, śmietanę i posiekać margarynę. Wyrobić ciasto i rozłożyć na wyłożoną papierem blaszkę. Umyte owoce ułożyć na cieście. Z podanych składników wyrabiamy kruszonkę, jeżeli chcemy większą ilość zwiększamy składniki. Wysypujemy na ciasto z owocami. Do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni włożyć blachę z ciastem i piec ok. 50-60 min. w zależności od soczystości owoców. Doskonałym dodatkiem do ciasta jest bita śmietana.
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 134
Ananas w cukrowo-miętowej posypce z syropem klonowym
Ananas w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 551
Kurczak z pomidorami suszonymi zawijany w szynce
Kurczak z pomidorami...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 161
Bezy tradycyjne
Bezy tradycyjne
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 1001
Sałatkowa pychotka
Sałatkowa pychotka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 68
Brzoskwiniowa fantazja
Brzoskwiniowa fantazja
30 min. 6 łatwy
Głosów: 41