Przepis konkursowy

KRUCHE ZE ŚLIWKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka Złote Pola, 60 dag
Margaryna Kasia, 30 dag
Jaja, 2 sztuki
Proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
Śliwki wg. uznania, 1 kg
Cukier Złota łyżeczka, 50g
Śmietana, 50 g
Kruszonka :,
Mąka,
Margaryna,
Cukier + cukier waniliowy,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Renata (Kłodawa)
(Głosów: 39)


Zostań mistrzem kuchni

Na stolnicę wsypać przesianą mąkę, cukier, jaja, śmietanę i posiekać margarynę. Wyrobić ciasto i rozłożyć na wyłożoną papierem blaszkę. Umyte owoce ułożyć na cieście. Z podanych składników wyrabiamy kruszonkę, jeżeli chcemy większą ilość zwiększamy składniki. Wysypujemy na ciasto z owocami. Do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni włożyć blachę z ciastem i piec ok. 50-60 min. w zależności od soczystości owoców. Doskonałym dodatkiem do ciasta jest bita śmietana.
Tajska zupa z kurczakiem i mleczkiem kokosowym
Tajska zupa z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1241
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9
Deliziosi panini
Deliziosi panini
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 32
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
KASZANKA POD KOŁDERKĄ
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 69
Rożki francuskie bogato szpinakowe fetą doprawione
Rożki francuskie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Filet z kurczaka marynowany w czerwonym pesto podsmażony i upieczony położony na włoskim prosciutto z dodatkiem duszonej cukini z sezamem oraz mieszanką sałat z mozzarellą i pomidorkami cherry i kwiatami groszku polaną sosem koperkowo-ziołowym
Filet z kurczaka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 123