Przepis konkursowy

MANDARYNKOWA ROZKOSZ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5
mąka pszenna, 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana, 1/2 szklanki
cukier, 1 szklanka
proszek do pieczenia, 1 łyzeczka
serek mascarpone, 500 g
śmietana 30 procentowa, 400 ml
cukier waniliowy, 1 opakowanie
żelatyna, 5 lyzeczek
mandarynki, 1/2 kg
mus jabłkowy, 1słoik
galaretki pomarańczowe, 2
cukier, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: Krystyna (Śrem)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Z jajek, mąki, proszku do pieczenia i cukru upiec biszkopt i zostawić do ostygnięcia. Mus jabłkowy podgrzać w garnku, dodać kilka pokrojonych mandarynek, wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i wylać na biszkopt. Rozpuścić żelatynę w 3 łyżkach wody i ostudzić.Śmietanę ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żelatynę, zmiksować. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać, wylać na mus jabłkowy, udekorować mandarynkami i wstawić do lodówki, aby masa stężała.
Carpaccio z buraków
Carpaccio z buraków
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Roladki drobiowe z a la kotletami ziemniaczano-brokułowymi
Roladki drobiowe z a...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Sałatka curry z kurczakiem
Sałatka curry z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 255
Żeberka w sosie własnym
Żeberka w sosie własnym
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Kawa mrożona
Kawa mrożona
30 min. 2 łatwy
Głosów: 37