Przepis konkursowy

CARPACCIO Z BURAKÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Buraki, 3 szt
Sałata roszponka,
Ser feta, 0.5 opak.
Pestki słonecznika,
Sos: oliwa z oliwek, 3 łyżki
ocet balsamiczny, 1 łyżka
ząbek czosnku,
sól i pieprz,
miód płynny, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Białystok)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Buraki gotujemy, można to zrobić dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry lub posługujemy się tarką. Na talerzu układamy sałatę na to buraczki w plastrach. Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nią nasze carpaccio. Na patelni rumienimy pestki słonecznika i posypujemy carpaccio. W salaterce mieszamy oliwę z oliwek, ocet balsamiczny. Miód. Dodajemy przyprawy i polewamy carpaccio.
Pierś kurczaka z konfiturą z czerwonej cebuli z karmelizowaną gruszką
Pierś kurczaka z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 27
Zupa krem z Porów
Zupa krem z Porów
30-60 min. 6 średni
Głosów: 197
Lasagne inspirowana jesienią
Lasagne inspirowana...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3933
Zapiekane muszle makaronowe Lumaconi ze szpinakiem i serem Patios
Zapiekane muszle...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 39
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Malinowa panna cotta
Malinowa panna cotta
pow. 60 min. 6 trudny
Głosów: 131