Przepis konkursowy

CARPACCIO Z BURAKÓW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Buraki, 3 szt
Sałata roszponka,
Ser feta, 0.5 opak.
Pestki słonecznika,
Sos: oliwa z oliwek, 3 łyżki
ocet balsamiczny, 1 łyżka
ząbek czosnku,
sól i pieprz,
miód płynny, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Magdalena (Białystok)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Buraki gotujemy, można to zrobić dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry lub posługujemy się tarką. Na talerzu układamy sałatę na to buraczki w plastrach. Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nią nasze carpaccio. Na patelni rumienimy pestki słonecznika i posypujemy carpaccio. W salaterce mieszamy oliwę z oliwek, ocet balsamiczny. Miód. Dodajemy przyprawy i polewamy carpaccio.
Malinowe tiramisu
Malinowe tiramisu
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Tort Dobosz
Tort Dobosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 43
Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem
Roladki wieprzowe z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 63
Tarta z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem
Tarta z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1299
TARTA Z SZYNKĄ PROSCIUTTO I POMIDORAMI
TARTA Z SZYNKĄ...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Ciasto francuskie z malinami i białą czekoladą
Ciasto francuskie z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 198