Przepis konkursowy

MIODOWE BROKUŁY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Brokuł, 1 duża szt.
Fasola czerwona, 1 puszka
Miód, 2 łyżeczki
Woda, 3 łyżki
Ocet balsamiczny, 2 łyżeczki
Mieszanka ziaren i orzechów (włoskie, nerkowce, słonecznik, sezam, dynia, siemię lniane, co kto woli), 2 garście
sól, szczypta
pieprz, szczypta
chili, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Łódź)
(Głosów: 33)


Zostań mistrzem kuchni

Fasolę z puszki odcedzić i przepłukać - zostawić do wyschnięcia (jeśli używamy moczonej fasoli należy ją ugotować). Brokuł dzielimy na różyczki i wkładamy na 5 minut do gotującej się wody. Mieszankę orzechów wsypujemy na suchą patelnię i prażymy do zarumienienia na średnim ogniu. Wodę, miód, ocet balsamiczny i przyprawy (chili może być świeże lub mielone) mieszamy razem energicznie, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Do głębokiego talerza wsypujemy połowę fasoli, połowę brokuła, polewamy połową sosu i posypujemy prażonymi ziarnami. Smacznego!
Papryki faszerowane
Papryki faszerowane
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 555
GALARETKOWIEC
GALARETKOWIEC
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 7
Omlet Mistrzów
Omlet Mistrzów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
PALUCHY SEROWE
PALUCHY SEROWE
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Tuńczykowe Love
Tuńczykowe Love
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Tort nutellowo-waniliowy
Tort nutellowo-waniliowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 283