Przepis konkursowy

NADZIANE KLUSKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
żółty ser, 12 plastrów
2 opakowania bułek na parze, 12 szt.
sos słodko- kwaśny ASPIRO, 1 słoik
mięso mielone, 0,5 kg
ketchup,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Ziemięcin)
(Głosów: 40)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso mielone podsmażamy na patelni dodajemy sos słodko-kwaśny i jeszcze chwilkę razem dusimy. Z bułek parowych wydrążamy środki i nadziewany je przygotowanym mięsem mielonym( jeszcze gorącym). Każdą bułeczkę nadzianą mięsem przykrywamy plastrem żółtego sera i wkładamy do piekarnika na około 10-12 minut. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy ketchupem. Łatwe i szybkie danie, polecam! Smacznego!!!
Zapiekanka z cukinii i pomidorów
Zapiekanka z cukinii i...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 16
Jajka pod pierzynką z brokuła.
Jajka pod pierzynką z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 56
Grillowana pierś z kurczaka z tapenadą pod szynką parmeńską z grzankami
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 93
Spaghetti w sosie serowo - szpinakowym
Spaghetti w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Krokiety mięsno-warzywne w złotej panierce
Krokiety...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 13
Lekka pierś z kurczaka z ziemniaczkami i fasolką szparagową
Lekka pierś z kurczaka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 0