Przepis konkursowy

OWSIANE CIASTKO Z TAHINI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
płatki owsiane, 50 g
mąka sezamowa, 20 g
jajko, 1 szt.
jogurt naturalny typu greckiego, 3 łyżki
syrop daktylowy, łyżka
daktyle, 4 szt.
sól, szczypta
proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki
borówki, garść
tahini, łyżka
czekoladowe gwiazdki, kilka szt.
orzechy makadamia, 3 szt.
masło klarowane, łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Sandra (Kołobrzeg)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Płatki owsiane wymieszać z mąką, solą, proszkiem do pieczenia. Jajko zmiksować z jogurtem, syropem i rozpuszczonym masłem. Połączyć składniki mokre z suchymi. Do masy dodać borówki, część pokrojonych daktyli i pokruszone orzechy. Przelać masę do naczynia, na wierzchu ułożyć resztę daktyli i czekoladowe gwiazdki. Piec około 30 minut w 200 stopniach. Po tym czasie wyjąć, polać tahini, ostudzić i podawać.
Trufle czekoladowe
Trufle czekoladowe
30 min. 4 łatwy
Głosów: 118
Bezglutenowy tort czekoladowo-bananowy
Bezglutenowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132
Zapiekanka z cukinii i pomidorów
Zapiekanka z cukinii i...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 16
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Zupa szpinakowa oraz czipsy z szynki prosciutto i paluszki serowe
Zupa szpinakowa oraz...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Aromatyczny Miodownik
Aromatyczny Miodownik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 43