Przepis konkursowy

PYSZNA TARTA Z BOROWKAMI, GRANATEM I MUSEM Z BIALEJ CZEKOLADY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka tortowa, 250g
Masło (zimne), 150g
Szczypta soli,
Cukier, 3 lyzki
jajko , 1
Serek mascarpone , 250g
Biała czekolada , 100g
Borówki amerykanskie, 1opakowanie
Granat,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Ula (Zamosc)
(Głosów: 87)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto: Mąkę przesiewam ydo miski, dodajemy pokrojone w kosteczkę zimne masło, sól oraz cukier. Rozcieramy palcami aż powstaną drobne okruchy ciasta, dodajemy jajko i miksujemy lub ręką łączymy składniki w kulę. Gładką kulę z ciasta rozpłaszczamy na placek i wkładamy do lodówki na około godzinę. Piekarnik nagrzewamy na 190 Stopni. Ciasto rozwałkujemy na stolnicy lub na papierze do pieczenia. Ciasto razem z papierem przenosimy do formy, odwracamy papierem do góry i wykładamy dno oraz boki tarty, odklejamy papier. Brakujące miejsca można wylepić palcami. Wstawiamy do lodówki na czas nagrzania piekarnika. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut na lekko złoty kolor. Krem: Serek mascarpone mieszamy ze stopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą. Krem nakładamy na kruchy spód ciasta, a na kremie rozkładamy owoce. Smacznego!
Tiramisu
Tiramisu
30-60 min. 8 średni
Głosów: 7
Rolada biszkoptowa z kremem czekoladowym i truskawkami
Rolada biszkoptowa z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Makaron  pappardelle z szynką, suszonymi pomidorami i rukolą
Makaron pappardelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4704
Bałwanek Almette
Bałwanek Almette
30 min. 2 łatwy
Głosów: 6
Tort nutellowo-waniliowy
Tort nutellowo-waniliowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 283
Jesienna zupa dyniowa
Jesienna zupa dyniowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2