Przepis konkursowy

PIEROŻKI Z PIECA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka włoska, 600 g
Drożdże, 24 g
Ciepła woda , 365 ml
Mięso mielone, 500 g
Przyprawy : bazylia, oregano, papryka słodka,
Przecier pomidorowy, 2 szt
Czosnek, 1 ząbek
Oliwa z oliwek, 1,5 łyżeczki
Cukier, 3 łyżeczki
Cebula, 4 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Justyna (Orzysz)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Od wody odlewamy 3/4 szklanki wody, do wody dodajemy 1 łyżkę mąki i drożdże. Dobrze mieszamy i odstawiamy na 15 min. Do miski wsypujemy mąkę, cukier,dodajemy drożdże, wodę, oliwę. Wyrabiamy ciasto przez 15 min. Wałkujemy ciasto na 2 mm i wycinamy koła. Cebulę podsmażamy na patelni z mięsem mielonym, dodajemy przyprawy, i gdy mięso będzie dobre zalewamy przecierem pomidorowym , dodajemy czosnek. Sos : przecier pomidorowy, łyżeczka oliwy z oliwek, jedna łyżeczka bazylii.
Schab szpikowany jabłkami
Schab szpikowany jabłkami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 384
Mini jabłecznik
Mini jabłecznik
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 35
Bułeczki z oliwkami i suszonymi pomidorami
Bułeczki z oliwkami i...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 31
Sałatka grecka na bogato
Sałatka grecka na bogato
30 min. 4 łatwy
Głosów: 6
Polędwiczki w sosie pomidorowym
Polędwiczki w sosie...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Smażone lody
Smażone lody
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 1