Przepis konkursowy

PIZZA PEPPERONI Z PATELNI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka na pizzę, 130 g
woda, 100 ml
olej rzepakowy, 1 łyżka
drożdże instant, 1 łyżeczka
sól, 1 szczypta
kiełbasa salami w plastrach, 7 sztuk
pieczarki, 4 sztuki
cebula biała, 1/2 sztuki
marynowane papryczki pepperoni, 4 sztuki
ketchup, 4 łyżki
oregano, 1/2 łyżeczki
ser żółty tarty, 5 łyżek
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika Teresa (Szczecin)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Aby zrobić ciasto do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, olej, na koniec wlewamy rozpuszczone w letniej wodzie drożdże. Dobrze zagniatamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy ciasto z miski, wałkujemy w kształt koła. Przecieramy teflonową patelnię (średnica 28 cm) olejem, rozgrzewamy. Wykładamy ciasto i na małym gazie trzymamy około 5 minut. Zdejmujemy z gazu, przewracamy na druga stronę, wierzch smarujemy ketchupem i następnie układamy pokrojoną w cienkie plasterki cebulę, pieczarki, salami i drobno pokrojone (oczyszczone z pestek) papryczki pepperoni. Wierzch posypujemy serem i oregano. Zakrywamy patelnię przykrywką, stawiamy z powrotem na mały gaz. Czekamy aż ser się rozpuści- to znak że pizza jest gotowa.
Krewetki w boczku z grilla z orzeźwiającą sałątką z grejpfruta
Krewetki w boczku z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 632
Sernik Złota Rosa
Sernik Złota Rosa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 730
Hamburger wołowy premium
Hamburger wołowy premium
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 73
Kurczak w makaronowej tafli
Kurczak w makaronowej...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Roladka drobiowa w sosie chrzanowym z opiekanymi ziemniaczkami
Roladka drobiowa w...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 105
Ciasto LION
Ciasto LION
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 31