Przepis konkursowy

PLACKI ZIEMNIACZANE Z WKŁADKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki (średnie), 6 szt.
jaja Ale Jaja, 2 szt.
mąka pszenna, 6 łyżek
sól,
pieprz,
olej do smażenia,
schab lub filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 4 plastry lub 1 filet podwójny
ser żółty, 4 plastry
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Pelagia (Płock)
(Głosów: 3920)


Zostań mistrzem kuchni

Ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć nadmiar wody, dodać jaja, doprawić solą. Plastry schabu lub przekrojony na pół filet delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, formując placek. Na ciasto szybko położyć mięso, plaster sera i przykryć drugą warstwą ciasta ziemniaczanego. Smażyć na rumiany kolor. Serwować na gorąco. Smakuje wyśmienicie podane z żurawiną czy kleksem kwaśnej śmietany.
Tort śmietanowy z truskawkami
Tort śmietanowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 6
Makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Makaron ze szpinakiem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Pizza z cukinią i pesto
Pizza z cukinią i pesto
30 min. 2 średni
Głosów: 47
Lekki sos twarożkowy - alternatywa dla majonezu
Lekki sos twarożkowy -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4305
Pęczak z grzybami
Pęczak z grzybami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Artystyczny ład
Artystyczny ład
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1099