Przepis konkursowy

PLACKI ZIEMNIACZANE Z WKŁADKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki (średnie), 6 szt.
jaja Ale Jaja, 2 szt.
mąka pszenna, 6 łyżek
sól,
pieprz,
olej do smażenia,
schab lub filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 4 plastry lub 1 filet podwójny
ser żółty, 4 plastry
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Pelagia (Płock)
(Głosów: 3920)


Zostań mistrzem kuchni

Ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć nadmiar wody, dodać jaja, doprawić solą. Plastry schabu lub przekrojony na pół filet delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, formując placek. Na ciasto szybko położyć mięso, plaster sera i przykryć drugą warstwą ciasta ziemniaczanego. Smażyć na rumiany kolor. Serwować na gorąco. Smakuje wyśmienicie podane z żurawiną czy kleksem kwaśnej śmietany.
Sushi z omletem tamago
Sushi z omletem tamago
30-60 min. 4 średni
Głosów: 62
Krówka z prażonym słonecznikiem
Krówka z prażonym...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 28
Egzotyczne curry z kurczakiem
Egzotyczne curry z...
30 min. 4 średni
Głosów: 73
Bajaderki myszki
Bajaderki myszki
30-60 min. 6 średni
Głosów: 3407
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Filety z piersi kurczaka a la pizza
Filety z piersi...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1312