Przepis konkursowy

PLACKI ZIEMNIACZANE Z WKŁADKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki (średnie), 6 szt.
jaja Ale Jaja, 2 szt.
mąka pszenna, 6 łyżek
sól,
pieprz,
olej do smażenia,
schab lub filet z piersi kurczaka Świat Drobiu, 4 plastry lub 1 filet podwójny
ser żółty, 4 plastry
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Pelagia (Płock)
(Głosów: 3920)


Zostań mistrzem kuchni

Ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć nadmiar wody, dodać jaja, doprawić solą. Plastry schabu lub przekrojony na pół filet delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką ciasto ziemniaczane, formując placek. Na ciasto szybko położyć mięso, plaster sera i przykryć drugą warstwą ciasta ziemniaczanego. Smażyć na rumiany kolor. Serwować na gorąco. Smakuje wyśmienicie podane z żurawiną czy kleksem kwaśnej śmietany.
Sałatka z cykorii, kiełków rzodkiewki z rybnymi pulpecikami
Sałatka z cykorii,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 605
Śliwkowy krem jaglany
Śliwkowy krem jaglany
30 min. 2 łatwy
Głosów: 68
Omlet Mistrzów
Omlet Mistrzów
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Placuszki z piersi kurczaka
Placuszki z piersi...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 94
Piersi z kurczaka w domowym papirusie
Piersi z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Marchewkowe babeczki
Marchewkowe babeczki
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0