Przepis konkursowy

RISOTTO Z DYNIĄ HOKAIDO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
dynia hoakido, 1 kg
ryż arborio , 100 g
masło ekstra, 50 g
wino białe, 250 ml
bulion drobiowy, 350 ml
liść laurowy, 3 sztuki
chilli w proszku, 1/2 łyżeczki
imbir w proszku , 1/2 łyżeczki
cebula, 1 duża sztuka
sos sojowy, 1 łyżka
serek wiejski lub jogurt naturalny, 150 g
oliwa ekstra virgin, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Warszawa)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Cebulę pokroić w drobną kostkę, umytą i pozbawioną nasion dynię w dwa razy większą. Rozgrzać oliwę. Zeszklić na niej cebulę, lekko posolić. Dodać ryż, przesmażyć 3-4 minuty, aż będzie przezroczysty. Dodać dynię, mocno przesmażyć aż zacznie pachnieć. Wlać wino, dodać liście laurowe i masło, dusić pod przykryciem, aż ryż wciągnie wino. Wlać bulion. dodać przyprawy. Gotować 10 minut. Doprawić sosem sojowym i solą. Na gorącym risotto ułożyć porcję serka lub jogurtu i podawać.
Łosoś na sałatce z pora w pistacjach
Łosoś na sałatce z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 25
Torcik z mascarpone
Torcik z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11
ROLADKI Z CHRZANOWYM FARSZEM
ROLADKI Z CHRZANOWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4
Bułęczki razowe z płatkami
Bułęczki razowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3
Ciasto marchewkowe bezglutenowe.
Ciasto marchewkowe...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 18
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9