Przepis konkursowy

SAŁATKA Z FIGAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
figi, 3 sztuki
rucola, 1 opakowanie
mozzarella, 1 sztuka
szynka, 4 plastry
miód lipowy, 2 łyżki
sok z cytryny, 1/2
oliwa z oliwek, 4 łyżki
ocet balsamiczny, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paweł (Radom)
(Głosów: 15)


Zostań mistrzem kuchni

Figi umyj, odetnij ogonki i pokrój na ćwiartki. Rucolę umyj i osusz. Mozzarelle pokrój na plastry. Miód, sok z cytryny i ocet balsamiczny wymieszaj i dodaj oliwę, energicznie wszystko wymieszaj. Na dnie talerza ułóż szynkę, sporą garść rucoli, plastry mozzarelli i kawałki figi. Całość skrop dresingiem.
Spaghetti z wędzonym łososiem, pesto i szpinakiem
Spaghetti z wędzonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Bułeczki świnki
Bułeczki świnki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 1545
WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
WOŁOWINA W PIWIE...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 53
Tarta szpinakowa
Tarta szpinakowa
30-60 min. 4 średni
Głosów: 121
Musztardowa polędwiczka w towarzystwie kaszotto z kurkami
Musztardowa...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 5
Ruskie leniwe
Ruskie leniwe
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 120