Przepis konkursowy

ŚLIMAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI I MIĘSEM MIELONYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1 szt.
pieczarki, 8 szt.
żółty ser, 20 g
mięso mielone, 100 g
ketchup, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Nowogród Bobrzański)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego, całe posmarować ketchupem. Obrać i pokroić pieczarki w plasterki, ułożyć na cieście. Następnie rozłożyć mięso mielone na pieczarkach, kolejno zetrzeć na tarce żółty ser i posypać całość równomiernie. Całość ciasta zrolować jak roladę i pokroić w odstępach 2-3 cm. Ślimaki ułożyć na papierze do pieczenia. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika i przez ok. 20 minut w temperaturze 220 °C.
Masło orzechowe
Masło orzechowe
30 min. 8 łatwy
Głosów: 131
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z rukoli,pieczonego buraka,serem blue i granatem
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 59
Burrito na pełnoziarnistej tortilli
Burrito na...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 132
Mezalians
Mezalians
30 min. 4 łatwy
Głosów: 502
Pierożki z pieca
Pierożki z pieca
30-60 min. 8 średni
Głosów: 9
Sernik śmietankowy
Sernik śmietankowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3