Przepis konkursowy

ŚLIMAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI I MIĘSEM MIELONYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego, 1 szt.
pieczarki, 8 szt.
żółty ser, 20 g
mięso mielone, 100 g
ketchup, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Nowogród Bobrzański)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego, całe posmarować ketchupem. Obrać i pokroić pieczarki w plasterki, ułożyć na cieście. Następnie rozłożyć mięso mielone na pieczarkach, kolejno zetrzeć na tarce żółty ser i posypać całość równomiernie. Całość ciasta zrolować jak roladę i pokroić w odstępach 2-3 cm. Ślimaki ułożyć na papierze do pieczenia. Blaszkę włożyć do rozgrzanego piekarnika i przez ok. 20 minut w temperaturze 220 °C.
Tosty francuskie z salsą pomidorową
Tosty francuskie z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 712
Tarta z truskawkami
Tarta z truskawkami
30 min. 8 łatwy
Głosów: 2408
JAJKO W KOSZULCE NA ZAPIEKANYM CHLEBIE
JAJKO W KOSZULCE NA...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 341
Tort z masą śmietanową i owocami
Tort z masą śmietanową...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4243
Łosoś ze szpinakiem
Łosoś ze szpinakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Pizza 4 smaków
Pizza 4 smaków
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 7